Més de dues mil persones han assistit a la primera edició del Festival MOT

Més de dues mil persones han participat en la primera edició del festival de literatura MOT que va acabar dissabte. El festival ha dedicat, entre les ciutats d’Olot i Girona, un pressupost de 90 mil euros que ha aconseguit reunir més de 23 escriptors, editors i experts convidats, i que ha creat més de 46 activitats programades al voltant de gènere fantàstic.

Dissabte va finalitzar el Festival de Literatura Mot, que ha costat al voltant de 90.000 euros, ben invertits. Durant dues setmanes, el Festival ha rebut més d’una vintena d’escriptors, editors i crítics com Jacobo Siruela, Anna Starobinets, Albert Sánchez Piñol, Ignacio Padilla o Elia Barceló, i ha deixat un agradable rastre de la literatura fantàstica a Olot i Girona, a través de les 46 activitats que va oferir, on hi van destacar diferents conferències, vermuts literaris, espectacles, hores de contes, rutes literàries, menús gastronòmics o exposicions que han comptat amb l’assistència de més de dues mil persones i amb la complicitat de gairebé una vintena d’associacions i entitats que també van ser convidades i van col·laborar amb l’organització.

Els organitzadors, l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot, amb el suport de la Diputació de Girona i la Institució de les Lletres Catalanes, consideren que ha estat un èxit perquè s’ha complert el principal lobjectiu: apropar la literatura a tots els públics.

El Festival MOT ha aconseguit que el gènere fantàstic trenqui barreres i s’estengui per tots els racons de les ciutats gironines; per aquest motiu l’organització del festival ja esta treballant en una nova edició per a l’any que ve.

x