El conseller Andreu Mas-Colell diu que la situació de la Generalitat és pitjor que la mitjana dels ajuntaments però augura un creixement econòmic per a Catalunya

Al programa Pros i Contres d’Olot Televisió, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, no ha amagat la situació econòmica de la Generalitat. Malgrat tot, ha volgut destacar el contrast amb la situació que viu Catalunya, per a la qual, preveu una situació de creixement per a aquest mateix any.

No ha pogut dir el mateix de la situació de l’atur a Catalunya, tot i que creu que s’arribarà a estar per sota del 20% abans del 2018, el contrari del que vaticinen els organismes internacionals, i ha recalcat que a Catalunya ja es creen llocs de treball nets.

El conseller ha explicat com pensa aconseguir els 2.300 milions d’euros que es necessiten per quadrar les balances de la Generalitat. Un abona part s’aconseguirà a partit de la venda dels edificis públics.

El titular d’Economia també ha recordat que el poc marge per al dèficit que l’Estat deixa a la Generalitat no permet al Govern de Catalunya eixugar d’un cop el deute amb els ajuntaments i els Consells Comarcals, però que els pagaments tampoc s’aturen.

El conseller també s’ha referit al conflicte amb l’Estat. Creu que Catalunya ha de seguir resistint, perquè Europa acabarà prenent partit i pressionarà l’Estat per la seva postura intolerant vers el procés.