La Diputació de Girona destina 9,1 milions d’euros de superàvit a crear una nova línia d’ajuts per a ajuntaments

El Ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat les bases específiques que regulen les subvencions del Pla especial d’inversions sostenibles 2014, i ha acordat per unanimitat que destinarà 9,1 milions d’euros de superàvit a crear una nova línia d’ajuts per a ajuntaments.

La Diputació preveu que cadascun dels 221 municipis gironins rebi un mínim de 20.176 euros per finançar el 90% d’actuacions relacionades amb via pública, sanejament, tractament de residus, medi ambient o protecció i millora del patrimoni historicoartístic. Cada ajuntament podrà presentar fins a quatre projectes. La diputació garantirà un mínim de 20 milions 176 mil euros als municipis de fins a 20 mil habitants. Pel que fa a la resta, les inversions dependran dels seus ingressos ordinaris. El vicepresident i responsable de l’àrea de cooperació local, Xavier Soy, ha assegurat que els ajuntaments rebran la nova línia d’ajuts com si fos “una paga doble” i que servirà per fer aquelles inversions encallades per culpa de la situació precària d’algunes arques municipals.

x