Sant Esteve d’en Bas representa ‘La Cena’, una obra religiosa de principis del segle XIV

Sant Esteve d’en Bas també ha aprofitat aquests dies festius per recordar el moment més important de l’any litúrgic cristià. El dijous la parròquia del poble va servir d’escenari a 13 actors amateurs per representar el passatge bíblic de l’últim sopar, una tradició de principis del segle XIV que va ser recuperada el 2002.

‘Sé que algú em trairà’, aquestes són les paraules que enceten el diàleg de Jesús amb els 12 apòstols en l’últim sopar, abans de ser condemnat a morir a la creu. Es tracta d’una representació, escrita en català antic, els orígens de la qual daten del segle XIV. Al 2002, va ser Boades, el capellà de la mateixa parròquia, qui va decidir que una tradició amb tanta història no es podia perdre i, des de llavors, cada Dijous Sant es representa l’obra titulada La cena després de la missa.

Són actors aficionats i d’altres de voluntaris, tots de Sant Esteve i els Hostalets. Però per poder continuar amb la tradició molts anys més, l’organització espera que l’any vinent s’incorporin nous actors.