Olot mostra la seva faceta modernista per tercera vegada

Durant el pont de Setmana Santa Olot ha gaudit per tercera vegada del seu llegat modernista. Mentre alguns passejaven per les prop de 50 parades del Firal, d’altres tenien l’oportunitat de conèixer de primera mà les cases més emblemàtiques de l’època modernista. Tot un seguit d’ofertes culturals, gastronòmiques i de lleure per a totes les famílies.

La capital garrotxina ha celebrat aquest cap de setmana la 3a Fira Modernista, l’ocasió per potenciar aquest actiu quasi desconegut de la ciutat. Prop de 50 firaires van ocupar el Firal amb les seves parades de productes artesanals. Mentrestant, s’organitzaven visites guiades gratuïtes d’una hora i mitja, sota el nom Descobreix l’Olot modernista, que recorrien les principals edificacions olotines que encara conserven l’estètica de l’època. La casa Solà-Morales n’és un exemple.

Can Ferrer, Can Pujador, Ca l’Escubós, Sant Esteve, la casa Gaietà-Vila i Can Gassiot eren les altres parades del recorregut modernista olotí. La Fira també oferia activitats pels més menuts, com el carrusel de mitjans del segle XX o els tallers relacionats amb la temàtica modernista.

La Vermutada, ja present en l’edició anterior, també va ser un dels èxits de la fira, amb la participació d’una dotzena d’establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. En total, més de 40 activitats que feien de la fira un atractiu més de la Garrotxa durant la Setmana Santa.