La previsió d’ocupació turística del 80% del pont de Setmana Santa és superada amb escreix

S’ha superat la previsió d’ocupació turística pel pont de Setmana Santa. Els primers dies festius han superat el 80% d’ocupació, tant en el sector de la restauració com en l’hostaleria. Una vegada més, les reserves d’última hora són la clau de l’èxit.

Els dos factors determinants del turisme d’aquests dies festius han estat el temps i el tipus d’estada. El més habitual són les parades curtes de cap de setmana, arribar el divendres i marxar el diumenge. La procedència dels visitants continua sent majoritàriament de Barcelona i rodalies, aquells que disposen de la Garrotxa a menys d’una hora i mitja de trajecte i busquen escapar de l’entorn metropolità, a través d’excursions i rutes per la natura. Però aquest any també destaca un increment del turisme valencià i aragonès. Quant a estrangers, els francesos són els que més s’apropen a la comarca per proximitat. A banda dels atractius propis de la Garrotxa, les propostes complementàries com la Fira Modernista de la capital es converteixen en un al·licient més per l’augment del turisme.