Umbert Almenara guanya amb claredat el III Open Tactic BTT de Sant Joan les Fonts

El biker del Baix Empordà s’ha endut clarament la tercera edició d’aquesta prova, que té un recorregut exigent i tècnic i és un circuit oficial de la Federació Catalana de Ciclisme. Més de 300 participants han omplert la zona poliesportiva de Sant Joan les Fonts des de les nou d’aquest matí tot i el mal temps.

Aquest matí de dilluns de Pasqua Sant Joan les Fonts es despertava núvol i amb alguna gota, però el temps no ha impedit que es realitzés la tercera edició de l’Open Tactic BTT Vivers, organitzada pel Club Ciclista Infantil Olot i amb el recolzament del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament del municipi garrotxí. Més de 300 corredors han participat en una prova oficial de la Federació Catalana de Ciclisme on hi havia diferents categories, des de l’aleví fins la sènior, passant per la categoria femenina i les modalitats de volta llarga i volta curta.

La prova compta amb un circuit plenament competitiu i exigent, passant pels indrets emblemàtics del municipi, com la Torre Canadell, Vivers, Oratori de Sant Martí o el Coll de la Barcadura. Els corriols i els descensos de vertígen requereixen d’una tècnica molt depurada, i alguns corredors han patit cops i caigudes sense conseqüències greus. Això sí, els bikers han gaudit d’allò més dels camins enfangats i paratges del recorregut.

En el recorregut llarg, de 32 quilòmetres, el clar guanyador ha estat Humbert Almenara, que s’ha distanciat en més de 4 minuts del seu perseguidor més immediat. Almenara ha registrat un temps d’una hora, 50 minuts i 27 segons.  El segon classificat ha estat Josep Duran, que ha aturat el cronòmetre en 1:50:27, i ha completat el podi Roberto Bou, a 40 segons de distància.

En el recorregut curt, de 20 quilòmetres i menys exigent tècnicament, el jove Jofre Cullell també ha creuat la meta amb molt d’avantatge respecte al segon amb un temps de 1:27:17. El segon classificat ha estat Rubén González amb 1:33:29 i el tercer, Èric Martorella un minut.

En el circuit de 10 quilòmetres, la primera dona ha estat Ivette Espinar, i el primer biker en categoria Infantil, Àlex Martín.  Aquesta BTT de Sant Joan les Fonts presentava enguany la novetat de formar part del GarrotXcircuit, que coronarà a final de temporada als millors de la comarca.

Deixa un comentari