Els editors locals de la Garrotxa busquen el valor afegit dels seus llibres

A un dia de la celebració de la Diada de Sant Jordi, Les Notícies d’Olot Televisió han volgut prendre el pols del sector editorial a la Garrotxa. A la comarca hi ha unes poques editorials que busquen el valor afegit i diferencial a les seves publicacions per captar l’atenció del lector. De llibreries pròpiament dites, també n’hi ha poques, dues a tota la comarca. Això els obliga a oferir títols generalistes, per respondre a les expectatives de tot tipus de lectors.

Sant Joan les Fonts té una de les editorials locals més antigues que continuen en actiu. L’Editorial Oliveras fa 18 anys que està en funcionament. Durant aquest temps, ha publicat una quarantena de títols. Oliveras edita majoritàriament llibres sobre art o treballs d’investigació inèdits fins la data.

Dels idíl·lics paisatges del Mallol, a la Vall d’en Bas, va sorgir el 2005 l’editorial Rossell. Es dedica a l’edició de còmics, que distribueix a tot l’Estat espanyol. Fins la data ja ha publicat 50 títols diferents. La seva activitat es reparteix entre el Mallol i Barcelona. Darrerament, l’editorial Rossell ha decidit llançar-se a l’edició de llibres. Les llibreries garrotxines, des de la seva condició de servei local, ofereixen un tracte proper als editors de la comarca.

A la Garrotxa només existeixen dues llibreries, a banda dels quioscos que posen a la venda novetats editorials. La poca oferta d’establiments obliga a aquests negocis a oferir una oferta generalista per satisfer les expectatives dels lectors. Tant els llibreters com els editors de la Garrotxa creuen que l’oferta editorial que arriba a les llibreries està sobredimensionada respecte de la demanda que existeix per al món del llibre. Davant de les noves tecnologies, els editors de la Garrotxa creuen que el llibre en paper mai no desapareixerà. Tant editors com llibreters s’afanyen a hores d’ara a tenir les novetats a punt pels lectors que compraran durant la Diada de Sant Jordi.

x