Gastrònoms australians visiten la Garrotxa per conèixer la cultura Slow Food

L’Slow Food és un moviment ecogastronòmic que promou una “nova gastronomia” entesa com l’expressió de la identitat i la cultura gastronòmica d’un territori.

Aquí a la comarca, aquest moviment el tenim arrelat des de fa temps, i és per això, que un grup de cuiners australians van visitar ahir la Garrotxa per veure l’aposta que s’en fa aquí pels productes i les tradicions gastronòmiques locals. Ho van fer de la mà del gastrònom Pep Nogué, així com productors i restauradors que creuen en aquest moviment internacional.

Un dels objectiu per als australians era aprofundir en el contacte entre productors i xefs,  i observar va ser l’aplicació de la cultura de l’Slow Food als restaurants. L’Slow food pretén també recuperar i catalogar aliments singulars i productes gastronòmics artesans, de contrastada excel·lència, que s’aprofiten en la seva època de producció i que s’elaboren a petita escala. 

Gràcies a aquesta trobada, gastrònoms de diferents origens han pogut intercanviar coneixements per continuar defensant un moviment que vol promoure el plaer del menjar tranquil, contra la imposada cultura del ‘fast food’.

 

 

 

Deixa un comentari