Gastrònoms australians visiten la Garrotxa per conèixer la cultura Slow Food

L’Slow Food és un moviment ecogastronòmic que promou una “nova gastronomia” entesa com l’expressió de la identitat i la cultura gastronòmica d’un territori.

Aquí a la comarca, aquest moviment el tenim arrelat des de fa temps, i és per això, que un grup de cuiners australians van visitar ahir la Garrotxa per veure l’aposta que s’en fa aquí pels productes i les tradicions gastronòmiques locals. Ho van fer de la mà del gastrònom Pep Nogué, així com productors i restauradors que creuen en aquest moviment internacional.

Un dels objectiu per als australians era aprofundir en el contacte entre productors i xefs,  i observar va ser l’aplicació de la cultura de l’Slow Food als restaurants. L’Slow food pretén també recuperar i catalogar aliments singulars i productes gastronòmics artesans, de contrastada excel·lència, que s’aprofiten en la seva època de producció i que s’elaboren a petita escala. 

Gràcies a aquesta trobada, gastrònoms de diferents origens han pogut intercanviar coneixements per continuar defensant un moviment que vol promoure el plaer del menjar tranquil, contra la imposada cultura del ‘fast food’.