Els floristes garrotxins han esgotat existències aquest Sant Jordi

Els floristes garrotxins expliquen que l’aplicació del 21% d’IVA als productes florals no els ha afectat en un dia com avui, ja que la venda de roses ha estat tot un èxit. Tot i que el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya preveia que es venguessin uns sis milions de roses, un milió menys que l’any passat, a la Garrotxa el balanç és molt positiu.

Tal i com els floristes creien, la rosa vermella ha estat la més venuda, tot i que han quedat sopresos de la demanda, ja que hores abans d’abaixar la persiana, ja havien esgotat les roses de tots els colors, tal i com ens ha explicat Josep Maria Ferrè de la floristeria el Pic Blau d’Olot.

Les roses que els garrotxins han regalat avui procedien de Colòmbia, Àfrica o el Maresme, segons han explicat els floristes de la comarca. Actualment les  roses han d’arribar de tots els punts del món per tal d’abastir la demanda que genera la Diada de Sant Jordi a tot Catalunya.