El llibre ‘El primer heroi’ del garrotxí Martí Gironell ha estat el cinquè llibre de ficció en català més venut a Catalunya

‘El Primer Heroi’, del garrotxí Martí Gironell, ha estat un dels llibres més venuts d’aquest Sant Jordi a les comarques de Girona. Entre les novetats literàries, els lectors han buscat preferentment els títols d’autors locals. Els floristes garrotxins, de la seva banda, no s’han vist perjudicats per l’IVA del 21% als productes florals i alguns fins i tot han exhaurit les roses. Les entitats han tornat a ser les protagonistes del Sant Jordi a Olot amb múltiples activitats.

‘El primer heroi’, del garrotxí Martí Gironell, ha estat el cinquè llibre de ficció en català més venut a Catalunya i un dels autors que més ha venut aquest Sant Jordi a les comarques de Girona. Cada any més, els lectors busquen entre les piles de llibres les novetats editorials dels escriptors de casa i això fa que els autors gironins triomfin per Sant Jordi. els compradors venen sense cap “idea preconcebuda” i que dediquen estona a rellegir sinopsis i contraportades.

Només Jonas Jonasson amb la nova novel·la ‘L’analfabeta que va salvar un país’ i Care Santos -premi Ramon Llull- amb ‘Desig de xocolata’, han fet ombra als autors gironins. Els llibreters, sense xifres tancades encara, auguren unes vendes similars a les de l’any passat, 1 milió 800 mil llibres a tot Catalunya, i que s’iguali la facturació de l’any passat, que va ser de 18 milions d’euros. Pel que fa a la rosa, els floristes garrotxins no s’han vist perjudicats per l’IVA del 21% als productes florals i alguns fins i tot han exhaurit existències.

Les entitats han tornat a ser les protagonistes del Sant Jordi a Olot, amb múltiples activitats. D’entrada, amb la venda de productes al Firal. L’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol, que compleix 30 anys de la seva creació, donava l’oportunitat de marcar les quatre barres amb pintura vermella en un paper que utilitzaran per fer una gran senyera que portaran a Nova York coincidint amb la Diada de Catalunya. L’Escola Pia organitza, per segon any consecutiu, una campanya per reciclar cultura, consistent a fer una recollida de llibres de segona mà, oferir-los per un donatiu d’un mínim d’un euro, i invertir els diners recaptats en cursos d’alfabetització. La campanya encara durarà algunes setmanes.

La comunitat educativa del Cor de Maria va fer una marató de vuit hores de lectura de poemes de Joana Raspall on hi van participar més de sis-centes alumnes. De la seva banda, el Servei de Català d’Olot i la Garrotxa va fer enlairar globus amb paraules men un acte simbòlic de suport al català.

 

Deixa un comentari