La barista olotina Nabila El Gamaouchi és la representant de les comarques gironines al Concurs de Baristes de Catalunya

L’olotina Nabila El Gamouchi ha guanyat el Concurs del Barista de les comarques de Girona. Avui representarà la demarcació al concurs de baristes català. Un barista és un expert en la creació de cafès i la combinació de begudes a base de cafè. Aquí a la Garrotxa, en tenim una de molt bona, la olotina Nabila El Gamaouchi, que ha estat seleccionada com a representant gironina per al Campionat de Catalunya després de guanyar el concurs de “la millor barista de l’any”. És una aficionada, però com que treballa en un bar, està en constant contacte amb el cafè, i ja té pensat amb què ens sorprendrà en la competició catalana.

Saber distingir la procedència dels cafès d’alta qualitat, fer dibuixos amb l’escuma o mesclar gustos de begudes diferents, és el que fan els baristes com la Nabila El Gamaouchi, una jove olotina que viu el barisme amb passió. Aquí a La Garrotxa, i en general a Catalunya i Espanya, no tenim una gran cultura del cafè i la gent demana els tradicionals tallats, cafès sols, o com a molt, un cigaló o un trifàsic, fet que obliga a la Nabila a practicar fora de la feina. La Nabila ha estat la guanyadora de la 11a edició del concurs ‘El Millor Barista de l’Any de Girona’, celebrat a La Llotja de Fornells de la Selva, on va guanyar amb la preparació de combinats ben especials. Amb aquest premi, ha estat seleccionada com al millor barista de les comarques de girona per a competir al concurs de tot Catalunya. I ja té al cap el què hi presentarà per tornar a sorprendre.