La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa hissa dues noves estelades a les entrades d’Olot amb la col·laboració de l’Ajuntament

Conicidint amb la diada de Sant Jordi, ahir a la tarda la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa, amb la col.laboració de l‘Ajuntament d’Olot, va hissar dues noves estelades a dues de les entrades més significatives de la ciutat, a la rotonda de la Rodona i la Solfa.

Olot suma dues noves grans estelades a la ciutat a la que ja va penjar fa uns mesos al cim del volcà Montsacopa. Ahir, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa, amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Olot, va hissar noves estelades a dues de les entrades més significatives de la ciutat, a la rotonda de la Rodona i la Solfa. Durant l’acte simbòlic d’hissada de l’estelada de la Rodona, la Xarxa d’Entitats va manifestar que l’estelada simbolitza el desig de poble català d’aconseguir la màxima sobirania a partir de la representació del triangle blau i l’estel blanc. Durant l’acte, la presidenta d’Òmnium Cultural de la Garrotxa, Núria Torres, va agrair la col.laboració de l’ajuntament d’Olot i de les associacions de veïns que s’hi havien afegit. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va fer una crida perquè els veïns d’Olot segueixin l’exemple d’aquest acte i pengin estelades o senyeres als balcons fins el dia de la celebració de la consulta.

El campaner Xavier Pallàs va fer el repic de la campana Llibertat. Finalment, l’alcalde d’Olot va agrair la tasca feta per la XEG, no només en aquest i altres actes, sinó en els seus esforços per coordinar entitats ben diverses. L’acte va estar acompanyat per la colla de timbals Dum Dum Dum de Sant Joan les Fonts i va acabar amb el cant d’Els Segadors, himne nacional de Catalunya. La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa està formada per entitats d’índole tan diversa com Òmnium Cultural de la Garrotxa, ANC d’Olot, Estelada 2014, Idesga, Pehoc, Alba Associació de Dones de la Garrotxa, Muralla 15, CCOO i UGT, entre d’altres.

x