L’Ajuntament d’Olot calcula que té més de 1.300 habitatges buits a la ciutat

Olot té 1.372 habitatges buits en l’actualitat, més d’un 8% del parc total que hi ha a la ciutat. La dada l’ha facilitat la regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament, que ha anunciat que estudiarà les característiques d’aquest parc per emprendre mesures concretes per tal de reduir-lo.

L’Oficina Local d’Habitatge ha presentat un estudi sobre l’habitatge buit que hi ha a Olot. En concret, es calcula que el parc vacant de la ciutat és de 1.372 habitatges buits, un 8’32% del total d’habitatges olotins. Segons l’Ajuntament, es farà servir aquest estudi per disminuir aquest parc a través de la Taula d’Habitatge de la ciutat.

L’estudi s’ha fet aplicant una metodologia diferent als anteriors anàlisis fets a la ciutat, que estipulaven en 3.117 el nombre d’habitatges buits a Olot segons el cens de l’any 2011, o en 1.091 sorgits de l’estudi fet per l’ALEPH el 2009. Segons aquests paràmetres de l’Oficina de l’àrea, no es consideren igual els habitatges buits i els desocupats, dels quals n’hi ha 696 a la ciutat, un 4’22% del total. Aquesta xifra és inferior a la presentada per la Generalitat de Catalunya al febrer de 2013, que estipulava l’estoc en 837 habitatges.