Castellfollit de la Roca celebrarà la primera Fira dels Picapedrers

El municipi garrotxí recordarà el seu passat picapedrer aquest dissabte 26 d’abril, una idea que ha sorgit per tal de promocionar els atractius del municipi. A més de la seva singular situació, sobre una colada de basalt, Castellfollit compta amb l’única pedrera basàltica en actiu de l’estat espanyol. fira_picapedrers

El de picapedrer és un dels oficis antics que han perdurat a les nostres terres volcàniques, sobretot a Castellfollit de la Roca, on hi havia hagut fins a tres pedreres. Per això el castellfollitenc Francesc Casaponsa va decidir impulsar una fira on els treballadors de la pedra fossin els protagonistes. Durant tota la jornada la Plaça de les Filadores acollirà un mercat d’artesania i els carrers del poble s’ompliran d’escultures fetes amb pedra.  A més, la pedrera del municipi s’obrirà al públic en diverses visites guiades. També hi haurà una mostra on podran veure’s les eines que s’utilitzaven antigament  i entre les activitats complementàries hi ha un taller de joies, un tast de cervesa artesana o una gimcana familiars.

Deixa un comentari