Els tribunals donen la raó a l’Ajuntament d’Olot sobre la propietat de la plaça de braus i la construcció de l’Arxiu Comarcal

Ahir, en el ple de l’Ajuntament d’Olot, l’alcalde, Josep Maria Corominas, va donar compte que els jutjats a diversos nivells no han admès a tràmit els recursos dels accionistes de la plaça de braus sobre la pròpia plaça i l’arxiu comarcal. Els Tribunals, doncs, donen la raó a l’Ajuntament. La propietat de la plaça de braus és del consistori. Els jutjats també consideren que l’edifici de l’Arxiu Comarcal és legal, tant pel que fa a les alçades com per la seva integració a l’entorn urbanístic de la plaça de braus al puig del Roser.

Els tribunals donen la raó a l’Ajuntament d’Olot sobre la plaça de braus i la construcció de l’Arxiu Comarcal, i no han admès a tràmit els recursos dels accionistes de la plaça de braus a sentències ja pronunciades. L’Audiència de Girona havia sentenciat que la plaça de braus ha de continuar sent propietat de l’Ajuntament. Els accionistes de la plaça de braus consideren, en canvi, que l’Ajuntament ha incomplert les condicions històriques del contracte de cessió, al no celebrar com a mínim una vegada a l’any curses de braus, i no ocupar-se del manteniment de l’edifici. El govern local defensa que hi ha autoritzat cada any com a mínim el Correbou de les Festes del Tura, que és l’únic acte taurí que s’hi pot fer des que es va aprovar una moció que prohibeix les curses. Ara el Suprem ha acordat no acceptar a tràmit el recurs contra la propietat de la plaça de braus. Ratifica, doncs, la sentència de l’Audiència de Girona i dóna la raó a l’Ajuntament. Als accionistes els queda presentar un últim recurs al Tribunal Constitucional.

D’altra banda, els accionistes de la plaça de braus havien interposat fins a tres recursos contra les sentències a favor de l’Ajuntament sobre la construcció de l’estructura que acull la Sala Torín i l’Arxiu Comarcal. Els accionistes consideren que l’edifici de l’Arxiu no compleix les alçades reglamentàries i no s’integra adequadament en l’entorn urbanístic del Puig del Roser. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona tampoc no han admès a tràmit els recursos dels accionistes en aquest sentit, aturant així nous processos contra l’Ajuntament.

En el ple d’ahir, la regidora del Partit Popular Català, Júlia Sala, a l’oposició, va demanar a l’alcalde si el cost de les dues grans estelades instal·lades a la Rodona i la Solfa havia anat a càrrec de l’Ajuntament. També li va retreure que anés al Congrés el dia que la delegació parlamentària va demanar el traspàs de competències per fer la consulta del 9 de novembre. Corominas va admetre que l’Ajuntament va ajudar econòmicament amb la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa per instal·lar les estelades, de la mateixa manera com ho fan amb la resta d’entitats. També va explicar que la seva presència a Madrid va respondre al fet que és vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència.