La nova línia de bus exprés entre Olot i Girona entrarà en funcionament l’1 de juliol

La nova línia de bus exprés entre Olot i Girona entrarà en funcionament l’1 de juliol. Serà la primera línia d’altes prestacions que s’implanta a les comarques gironines, on n’hi ha previstes sis més.

Aquestes línies relligaran amb les rodalies de Girona i acabaran de conformar tota una xarxa de mobilitat que permetrà potenciar el transport públic a la demarcació. La xarxa de bus exprés està configurada per 40 línies interurbanes que són les que concentren una major demanda de viatgers. Concretament transporten anualment 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers/expedició. Actualment n’hi ha 8 en funcionament. El Departament de Territori i Sostenibilitat està desplegant de manera progressiva les línies de bus ràpid. Aquest tipus de xarxa de bus exprés aprofiten infraestructures com ara carrils bus o prioritats semafòriques en els encreuaments, i compten amb poques parades al llarg del recorregut, per tal d’oferir un servei atractiu a l’usuari, amb millors freqüències de pas, informació en temps real dins i fora dels vehicles i una imatge corporativa comuna.

 

x