El Robolot 2014 bat el rècord de participació, amb 600 persones

El Robolot ha obert les seves portes amb un nou rècord d’assistència, de 600 participants. Es tracta d’una fira de referència a nivell estatal en el món de la robòtica, que neix el 2002 de la necessitat d’intercanviar experiències educatives en el camp tecnològic i fomentar-ne la seva vocació entre els joves.

Ja consolidat com un certamen de referència en l’àmbit de la robòtica educativa de tot l’Estat, el Robolot es torna a superar, obtenint un nou rècord de participació, amb 600 persones, el doble que l’any passat.

La 13a edició del Robolot fa un salt qualitatiu i apareix amb la voluntat d’internacionalitzar-se, oferint la possibilitat de conèixer de primera mà les últimes tendències mundials en aquest camp i els seus creadors.

Durant dos dies Olot s’ha convertit en el centre de la robòtica didàctica de Catalunya. Les jornades començaven al Casal Marià amb ponències de professors vinguts d’arreu sobre impressions 3D a les escoles catalanes, projectes de tecnologia i robotització d’Elx i activitats de divulgació tecnològica a Andalusia, entre d’altres. El Torín també es convertia en un dels aparadors dels últims aparells tecnològics, oferint demostracions d’impressores 3D, concursos de robots rastrejadors o lluitadors de sumo construïts per joves.

Xavier Puigmal ha resultat el guanyador del concurs de robots en la categoria de millor rastrejador. I Bertrand Marcos, el de minisumo.

El certamen també ha donat l’oportunitat a dos joves participants, en Carlos Alcaraz i l’Arnau Reyes, de fer una estada a l’empresa garrotxina TAVIL-INDEBE, pionera en disseny de màquines relacionades amb la robòtica. A més, també podran participar a la propera edició del Fòrum IMPULSA que organitza la Fundació Príncep de Girona.

Enguany els participants i espectadors de la fira també han pogut presenciar en directe les demostracions de vol de drons, a càrrec de l’empresa garrotxina 3D Tècnics, líder a nivell nacional en l’escanejat i replicat en 3D d’elements de gran escala.

 

 

 

 

 

x