Gairebé dues mil persones surten des d’Olot cap a Sant Feliu de Guíxols en la Oxfam Intermon Trailwalker 2014

Aquest matí el recinte firal d’Olot s’ha omplert de gom a gom a causa de la sortida de la marxa solidària  Oxfam Intermon Trailwalker. La iniciativa s’ha tornat a superar i ha reunit enguany a 340 equips formats per quatre persones i dos de suport que han recaptat més de 770.000 euros destinats a lluitar contra la pobresa. Els participants recorreran 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores amb destinació a Sant Feliu de Guíxols seguint la Via Verda.

Nova edició del desafiament esportiu per equips amb més trascendència en l’àmbit solidari. Oxfam Intermon ha tornat a superar les expectatives generades al voltant de la Trailwalker, una marxa per equips amb un objectiu plenament solidari.

A les deu d’aquest matí s’ha donat el tret de sortida als 340 equips que han iniciat un llarg camí de 100km fins a Sant Feliu de Guíxols. Els grups són formats per 4 persones que han de seguir la Via Verda fins a Sant Feliu de Guíxols en un màxim de 32 hores.

Cada equip, per inscriure’s a la prova, ha reunit un mínim de 1.500€ destinats a lluitar contra la pobresa i la gana en països que ho passen realment malament. Oxfam Intermon destinarà els beneficis a països com Nicaragua o Burkina Faso, entre d’altres, per lluitar contra la pobresa i la desnutrició. Segons les xifres que l’organització ha fet públiques, s’han recaptat al voltant de 770.00€ gràcies a la solidaritat i a les iniciatives dels equips que han treballat durant moltes setmanes per reunir els recursos econòmics que la Trailwalker marcava.

La organització ha comptat amb 450 voluntaris, 70 dels quals han estat d’Olot. L’Ajuntament del municipi ha donat el suport logístic necessari per poder organitzar una sortida multitudinària al recinte firal, que entre participants i públic ha arribat a comptar amb la presència d’unes 2.500 persones.

Ara, als gairebé 2.000 valents que han iniciat aquesta aventura, els queda un llarg recorregut. Ja han passat per Les Preses, Sant Esteve d’En Bas i alguns municipis garrotxins i seguiran caminant per la Via Verda amb destí a la Costa Brava.

trànsit trailwalkerRetencions i trànsit lent durant mig matí a la carretera de Les Preses

La multitudinària sortida de la Trailwalker ha provocat que, un cop els participants emprenessin el camí cap a Sant Feliu, l’allau de vehicles i el desplaçament massiu de cotxes de suport i de públic col·lapsessin durant més de dues hores a la carretera de Les Preses, que ha vist com es creava un embús en direcció Sant Esteve d’En Bas a partir de mig matí.

 

 

x