La pedra basàltica de Castellfollit de la Roca, principal atractiu de la 1a Fira dels Picapedrers

Aquest dissabte Castellfollit de la Roca es remunta als seus orígens amb la primera edició de la Fira dels Picapedrers. L’objectiu és recordar un dels oficis que han estat més importants en la història del poble i, al mateix temps, promocionar el municipi i les seves singularitats.

L’ofici de picapedrer és un dels més antics que existeixen en les terres volcàniques de la Garrotxa i, en concret a Castellfollit de la Roca, conegut per la seva ubicació damunt de la famosa cinglera de pedra basàltica. De fet, el municipi disposa de l’única pedrera en actiu de l’Estat espanyol. És la primera edició d’una fira que neix amb la voluntat de recordar els oficis artesanals.

I per tant, involucra diversos sectors, oferint un mercat artesanal a la plaça de les Filadores i exposicions d’escultures pels carrers. Però també un taller de joieria, una gimcana infantil i un tast de la cervesa artesana per excel·lència de Castellfollit, la Pochs.

 

 

x