Aquest dissabte l’Orfeó dedica el Musiclub a la cançó de taverna amb Jaume Arnella, Àngel Girona i La Criatura Verda com a convidats

L’Orfeó Popular Olotí ja ha presentat el Musiclub, que tindrà lloc aquest dissabte a la seu de l’entitat. Enguany estarà dedicat a les cançons de taverna i totes les activitats giraran al voltant d’aquest tema.

La jornada començarà a les 19h de la tarda amb l’exposició fotogràfica d’en Salvador Comalat sobre la gravació del disc Cançons d’Olot i Viacrucis. Tot seguit, serà el torn dels col·loquis amb dos convidats especials, el músic Jaume Arnella i l’activista cultural Àngel Girona.

A 2/4 de 10 del vespre, al mateix Orfeó Popular Olotí, començarà el sopar de taverna, un sopar obert a tothom a preus populars. A les 11 de la nit s’iniciarà el concert, a càrrec del grup local La Criatura Verda. El grup garrotxí de música tradicional catalana pren el seu nom d’una de les denominacions del sac de gemecs. Oferirà una estona d’acústica natural, cançons tradicionals, alegria, contrastos, bon ritme i companyia. Els violins, les guitarres, els instruments de pua i les percussions de la Criatura Verda posaran la nota festiva al Musiclub 2014 de l’Orfeó Popular Olotí.

La conferència de Jaume Arnella i Àngel Girona serà un dels plats forts del Musiclub. A Jaume Arnella se’l coneix com l’últim romancer en actiu dels Països Catalans. Cantant i folklorista barceloní, difon el patrimoni musical català des del 1963, sol o en companyia d’innombrables grups musicals que va contribuir a fundar. Ha editat desenes de discos i ha fet centenars de directes. L’any 2001 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de la música catalana.

Pel que fa a l’Àngel Girona, és conegut de tots els garrotxins. Músic i activista cultural, ha contribuït al rescat, conservació i difusió de les cançons i tonades populars i tradicionals de la comarca. Ha estat distingit amb les Ales a la Cultura de l’Ajuntament d’Olot en reconeixement a la seva tasca d’enriquiment del patrimoni cultural local.