L’anunci del tancament de la fàbrica de Torraspapel a Sarrià de Ter no afectarà la planta de Sant Joan les Fonts

A Girona, les protestes al carrer d’aquest 1 de maig s’han vist marcades per l’anunci de Torraspapel de tancar la planta de Sarrià de Ter. Els sindicats no tenen constància que això hagi de suposar cap canvi a la planta de Sant Joan les Fonts. Part de la producció de la fàbrica de Sarrià es portaria, en principi, a la nova planta de Saragossa i a Motril. Els sindicats intentaran que la Torraspapel de Sarrià no tanqui, però si alguns treballadors es queden sense feina, intentaran que siguin recol·locats en plantes com la de Sant Joan les Fonts.

L’anunci de tancament de la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter, que deixarà 132 treballadors al carrer, va marcar ahir el Primer de Maig a Girona. El president del comitè d’empresa, Nicolás Juárez, ha afirmat que aprofitaran els 20 dies de negociacions que s’obren ara per buscar alternatives que facin viable la planta de Sarrià però la secretària general d’UGT, Dolors Bassa, creu que darrere el tancament hi ha una “deslocalització encoberta” perquè durant anys l’empresa no ha invertit en aquestes instal·lacions però sí en d’altres. Així ho pensa també el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, que ha estat entrevistat al programa El Punt Al Dia d’Olot Televisió.

El sindicat UGT ostenta la majoria al comitè d’empresa de la fàbrica de Torraspapel a Sant Joan les Fonts. El secretari general de Comissions Obreres ha expressat que els sindicats no tenen constància que el tancament de Torraspapel a Sarrià pugui afectar negativament la planta de la Garrotxa.

En un comunicat, Torraspapel afirma que ha “iniciat un procés de negociació i diàleg amb els interlocutors socials per estudiar la viabilitat o el tancament de la planta i traslladar la seva producció a altres centres d’Espanya”. Precisament, la “forta inversió” a la planta de Saragossa, que, segons fonts dels treballadors, està previst que s’obri al setembre, és un dels motius que fan sospitar als sindicats que part de la producció que Torraspapel té a Sarrià marxarà a la resta de plantes que l’empresa té a l’Estat. L’empresa, de moment, no ha parlat dels treballadors. El comitè de la planta de Sarrià té vint dies per estudiar la documentació que ha aportat la direcció i aportar alternatives al tancament de la planta. Si alguns dels treballadors de Sarrià han de marxar, els sindicats intentaran negociar perquè siguin recol·locats en alguna de les fàbriques que Torraspapel té a l’Estat, com és el cas de la planta de sant Joan les Fonts.

x