Adriana Aguilera, la darrera dona a donar llum, és homenatjada el Dia de la mare

Aquest ha estat un cap de setmana dedicat a les mares. Des del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot s’ha organitzat tot un seguit d’actes per celebrar la Diada de la mare. Des d’una lectura de poesia a càrrec de diversos alumnes de les escoles olotines amb unes paraules de la periodista Clara Sánchez-Castro fins a un acte d’homenatge a la darrera mare de la ciutat, l’Adriana Aguilera.

A Olot és tradició celebrar el Dia de la mare amb un homenatge a l’última mare de l’Hospital Sant Jaume. Enguany, ha estat el torn de l’Adriana Aguilera de Sant Joan les Fonts, que ha tingut el seu primer fill, en Grau Gómez.

Els actes hancontinuat a la plaça Clarà, amb un homenatge davant La maternitat, obra de Josep Clarà, a càrrec dels hereus i pubilles d’Olot i comarca, Victòria Prat i Carles Jordà i Coralí Plujà i Joan Barris. Tot seguit, ha estat el torn de la lectura de poesia de la mà dels alumnes de les escoles de la ciutat. Tot plegat, un dels actes amb més història a les espatlles del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.

I per acabar, el parlament de la periodista i cantautora, però sobretot mare de tres nenes, l’última recentment nascuda, Clara Sánchez-Castro. Del que també es senten molt orgullosos els integrants del CIT és del Concurs Infantil i Juvenil de dibuix, una tradició que ha seguit dempeus fins a dia d’avui, amb la 37ena edició amb la participació de 93 nens i nenes, de 5 a 13 anys. Avui s’ha anunciat el veredicte i s’ha fet entrega dels premis i obsequis a tots els participants. Les obres romandran exposades a la seu del Centre Excursionista de la ciutat fins el 13 d’aquest mes.

x