Els Amics de Sant Aniol demanen col·laboració per transportar cinc tones de material d’obra a Sant Aniol d’Aguja

Els Amics de Sant Aniol fan una nova crida per transportar a peu cinc tones de material per a la reconstrucció del refugi de l’Alta Garrotxa, que fa mesos que es duu a terme. La jornada tindrà lloc el proper diumenge 11 de maig, i es formarà una cadena de persones per anar movent el material en els més de dos quilòmetres que hi ha de recorregut.

El principal objectiu de l’Associació d’Amics de Sant Aniol és rehabilitar l’antic refugi de Sant Aniol d’Aguja, a l’Alta Garrotxa, i aconseguir que tingui un ús obert i públic. Des del 2012 que treballa en l’edifici, dins la iniciativa ‘Un refugi amb cos i ànima’, i l’any passat ja es van consolidar els murs principals, en la que és la primera fase de les obres. Ara, al 2014, s’ha previst la reconstrucció d’un forjat interior que correspondrà al sostre de la planta semisoterrani per reforçar més l’estructura. Per tal de poder seguir amb les obres, falta transportar 5.000 quilos de material des de la zona de la Muntada, darrer lloc d’accés motoritzat, fins al refugi, a més de dos quilòmetres de distància. Per tal de poder-ho fer, l’entitat fa una crida per moure tot el material a peu, pel proper diumenge 11 de maig. Es farà treball amb cadena amb tots els assistents, i cada participant cobrirà uns metres concrets del traçat; per tant, quan més gent hi hagi menys recorregut s’haurà de cobrir de forma individual. El punt de trobada és a la Muntada, la zona des d’on sortirà el material, abans de les 9 del matí de diumenge.