Europa és el tema que més demanda genera entre els joves que pregunten a l’Ipunt

Europa i els recursos que ofereix continua generant molt d’interès entre els joves de la Garrotxa. A través de l’Ipunt -el punt d’informació mòbil que recorre els instituts de la comarca– es facilita informació als alumnes sobre aquest o qualsevol altre tema que els afecti. Per segon curs consecutiu, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha posat en marxa l’Ipunt, després de la bona resposta obtinguda en la primera edició.

L’Institut Montsacopa és un dels 8 centres educatius de la Garrotxa que, juntament amb l’institut d’Amer, rep la visita de l’Ipunt. Aquest projecte del servei de Joventut del Consell Comarcal s’instal·la, com a mínim, un cop al mes en aquests centres escolars per fer arribar als seus alumnes tota mena d’informació i, al mateix temps, donar resposta a les consultes que aquests plantegen.

L’Ipunt és el resultat de les consultes rebudes al Servei de Joventut, però també de les demandes recollides pels tècnics de joventut en els diferents municipis de la comarca i les xerrades realitzades als centres escolars. Es va veure la necessitat de posar en marxa aquest punt d’informació juvenil mòbil de la Garrotxa que, cada mes es dedica a un tema diferent. I entre tots els temes dirigits als joves, Europa és del que més demandes genera.

Alguns alumnes de la Garrotxa va participar de la jornada “Què li vols dir a la Unió Europea” que va tenir lloc el passat 3 d’abril a Girona. Un total de 150 ciutadans van tenir l’oportunitat de prendre part de la simulació d’un ple del Parlament Europeu en una iniciativa impulsada pel Centre Europe Direct Girona.

 

x