Un 60% de les mares que atén l’Hospital Sant Jaume demanen fer el part natural

L’Hospital Sant Jaume d’Olot és un dels pocs centres hospitalaris de les comarques de Girona que estan acreditats per assistir el part de forma natural, sense ús d’anestèsies. En el que portem d’any, sis de cada 10 mares que s’han adreçat a l’hospital olotí, han demanat donar a llum mitjançant el part natural. Un 8% d’aquestes, són de fora de la Garrotxa.

Quan el 2008, el Departament de Salut de la Generalitat va donar facilitats en l’acreditació d’hospitals per practicar el part natural, l’Hospital Sant Jaume d’Olot va fer la sol·licitud i va aconseguir-ne el permís. Les dimensions i condicions de l’Hospital Sant Jaume d’Olot li van permetre obtenir l’acreditació per assistir el part de forma natural. Per a l’equip de maternitat del centre, a banda dels recursos que ofereix l’Hospital, és important l’equip professional que s’hi troba darrere.L’any passat, la meitat de les 400 mares que van decidir donar a llum a l’Hospital Sant Jaume, van demanar ser assistides de forma natural. Dos de cada 10 van aconseguir-ho.

En el que portem d’any, les mares que han demanat ser assistides al part de forma natural ja representen el 60%. El centre hospitalari olotí és un els dels pocs acreditats per fer part natural a les comarques de Girona. Gairebé una de cada 10 mares que assisteix al part de forma natural, és de fora de la Garrotxa. Les dades recollides sobre la demanda de part natural a l’Hospital Sant Jaume d’Olot avalen la professionalitat del personal que s’hi dedica.

Deixa un comentari