La fibra òptica arriba a la Garrotxa i es desplegarà des de les Preses

La fibra òptica ja ha arribat a la Garrotxa. La Xarxa Oberta de Catalunya l’ha fet arribar a través del túnel de Bracons. L’empresa garrotxina Electrònica Joan ja s’ha posat a treballar per oferir el servei a empreses i particulars sota la marca Xartic. De moment, començarà a les Preses per començar a desplegar-se per la Garrotxa a través d’Olot i la Vall d’en Bas.

Des d’aquesta caseta instal·lada a tocar del Centre d’empreses de les Preses, començarà el desplegament de la fibra òptica que l’empresa Electrònica Joan farà a través de l’operador Telecomunicacions Garrotxa i la marca Xartic. Dins, hi ha un sistema de distribució que pot fer fins a 128 distribucions de cada fibra òptica. La fibra òptica ofereix transmissió de dades per internet, telefonia i televisió amb una major velocitat i fiabilitat respecte del cable de coure, ja que disposa d’un major ample de banda, immune a interferències. De moment, el servei es desplegarà a les Preses.

A través de la marca Xartic, Electrònica Joan proporcionarà el servei tècnic i d’assessorament proper a l’usuari. L’empresa ha incorporat a la plantilla un enginyer i un informàtic per solucionar qualsevol repte tècnic. Per als llocs on, de moment, no arriba la fibra òptica, Xartic disposa d’una xarxa sense fils a tota la Garrotxa per proporcionar Internet de qualitat molt més ràpid gràcies al troncal de fibra òptica de què ja es disposa.

L’empresa Movistar projecta desplegar la fibra òptica a Olot. El gerent d’Electrònica Joan creu que el fet que la seva empresa ja estigui en disposició d’oferir la fibra òptica farà que la gran multinacional també s’afanyi a portar el servei fins la capital de la Garrotxa.

La fibra òptica ha arribat a la Garrotxa abans de moltes altres comarques de Catalunya. Electrònica Joan, a través de la marca Xartic, ja està informant a empreses i particulars. Ho fa des del primer de maig, quan va participar a la Fira de Primavera d’Olot a través d’un estand informatiu.

Deixa un comentari