La part de la variant d’Olot que assumeix l’Estat es planteja pel Pla de Llunes i més econòmica

La variant d’Olot, sembla que comença agafar vida real. Ja fa temps que Olot hi va al darrera, i sempre ha quedat en converses i propostes a l’aire, ara ja hi ha traçats i compromisos, per part del Govern Espanyol, sobre la taula.

Així doncs, la part de la variant d’Olot que assumirà el Ministeri de Foment anirà del Pla de Llunes, per sota de l‘Hostal del Sol, fins a la rotonda d’entrada a l’A-26. Són menys de 3 quilòmetres que faran possible concretar la circumval·lació d’Olot abans del maig del 2015. El trajecte definit de condicionament per l’Estat, passarà per trams de carrers i carreteres ja fets, deixant de banda les solucions que contemplaven túnels per enllaçar amb la N-260 al terme de la Vall de Bianya. No és el projecte que la ciutat d’Olot demanava, però és una solució que suposa menys pressupost i que permetrà tenir una possible via per no haver de passar pel centre d’Olot.

De moment no hi ha construïda cap variant ni hi ha màquines treballant en la seva construcció, però sembla que el Govern Espanyol ha deixat una porta oberta real. Quedem doncs, a l’espera de l’inici de les obres, previstes, si tot va bé, per d’aquí un any just.

Deixa un comentari