El cineasta Jordi Teis rep el guardó olotí ‘Ales a la Cultura’

Aquesta tarda a Can Trincheria el cineasta Jordi Teis ha rebut el guardó ‘Ales a la Cultura’, de la mà de l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas, un reconeixement per la seva feina com a agent cultural, divulgador del cinema a Olot i la Garrotxa, però sobretot per la seva tasca al capdavant de la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc. Teis ha lluït la joia en forma d’ala amb molta emoció i agraïment.

El guardonat ha organitzat el seu discurs de la manera que està més acostumat, com un guió, amb els tradicionals desenvolupament, nus i desenllaç. Ha fet un recorregut per la seva trajectòria professional, des dels seus complicats inicis, en què un micròfon era capaç d’imposar-lo, fins a la gran producció Olot.doc, que l’any vinent complirà 10 anys.

La periodista Neus Asín, amb qui ha compartit mitja carrera professional, impulsant nombrosos projectes als mitjans de comunicació, entre els quals es troba l’actual programa ‘Sessió Contínua’ de Ràdio Olot, ha estat l’encarregada d’introduir Teis. Ho ha fet tot explicant els diferents rols dins el món del cinema que ha anat desenvolupant el seu company, des d’espectador i crític, passant per productor, fins a editor i guionista.

El regidor de Cultura de la ciutat Josep Berga i l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas també han volgut dedicar unes paraules a Teis, agraint la seva aportació cultural a la ciutat i la comarca.

L’acte ha finalitzat amb la música de la formació Quartet de Bianya que ha ofert un concert amb un repertori especial per a l’ocasió, amb peces del món del cinema com Mon oncle, Just a gigoló o When you’re smiling.

Deixa un comentari