Ignasi Ferrer, Carles Cera i Laia Andreu s’imposen en la cinquena Cursa per la Fageda, que supera els 1.000 inscrits

La cinquena edició de la cursa de muntanya Corre pel Cor de la Fageda s’ha disputat aquesta tarda i ha aplegat més d’un miler de persones a l’esplanada del Camping La Fageda. La organització ha superat els 1.000 participants entre la cursa tradicional de 13’5 quilòmetres, la volta llarga i la competició infantil. El guanyador de la cursa més curta, que enguany era puntuable per al Campionat de Catalunya i ha reunit a molts atletes de nivell, ha estat el vallesà Carles Cera. La primera dona en aquesta prova ha estat Laia Andreu, i Ignasi Ferrer s’ha imposat en la volta llarga, de 29 quilòmetres.


Èxit total de la V edició de la Cursa per la Fageda. La organització ha superat totes les seves expectatives i com ja feia preveure el tancament d’inscripcions abans de Setmana Santa, s’han superat els 1.000 participants entre totes les curses. La prova ‘reina’ de la cursa per la Fageda és la de 13’5 quilòmetres, que té un recorregut plenament garrotxí, amb els volcans i la Fageda com a protagonistes d’uns paratges que atrauen a gran quantitat de runners d’arreu. A més, aquest any la prova ha reunit atletes de molt de nivell i de clubs prestigiosos de Catalunya com el Sabadell, el Cornellà, etc. I és que la prova comptabilitzava per primera vegada per al Campionat de Catalunya de curses de muntanya. Els garrotxins del Club Atletisme Olot Terra de Volcans i del Club Natació Olot tampoc han faltat a una cita ineludible a la comarca.

El guanyador de la cursa Corre pel Cor de la Fageda ha estat el vallesà Carles Cera, que ha relitzat la prova a un ritme de vertígen però només s’ha distanciat en uns pocs segons del segon classificat. El primer garrotxí a creuar la meta ha estat Jordi Roura, del CN Olot, i la primera dona, Laia Andreu. Hi havia la possibilitat de fer un recorregut més llarg i dur de 29 quilòmetres, i gairebé tres centenars de valents s’han atrevit a completar-la. Ignasi Ferrer ha passat pel damunt dels seus rivals i ha pujat al primer lloc d’un podi que han completat Eduard Barceló i David Ortiz.

Els organitzadors han destacat el gran èxit de les curses infantils, que han comptat amb 200 inscripcions de nens de totes les edats i categories. Aquets fet referma el carècter familiar i festiu d’una curs que creix en cada edició. A banda de la competició, també hi havia activitats per als menuts, servei de bar i s’han repartit entrepans i obsequis típics de la comarca a tots els inscrits.