Montagut s’omple de rimes improvisades amb el 5è Combat de Corrandes

Agilitat amb les rimes i facilitat per improvisar són la clau de l’èxit del tradicional Combat de Corrandes de Montagut, que enguany compleix 5 anys de la seva creació.

És el 5è any consecutiu que el Grup de Joves de Montagut i Arran Garrotxa, amb la col·laboració de l’Ajuntament del poble i els col·lectius Terra Aspra i Cor de Carxofa, organitzen el Combat de Corrandes per no perdre una tradició tan pròpia dels Països Catalans i de la Garrotxa en concret. A diferència dels altres anys, el temps ha aguantat gairebé fins al final del combat. Els nens i nenes de l’escola Mont Cos de Montagut han estat els encarregats d’obrir l’acte a cop de corranda.

Els participants, guiats per la música de Marta Rius, Guillem Ballaz i Albert Dondarza, han estat valorats per un jurat compost per Joserp M. Tegido del col·lectiu Cor de Carxofa, Xevi Baca, president de la garrotxina Ràdio 90 i l’actriu del Polònia de TV3 Agnès Busquets.

Part dels beneficis del Combat de Corrandes es dinaran a l’Associació Amics de Sant Aniol d’Aguja, que treballa en la rehabilitació de l’antic refugi de la zona.

Altres actes populars i d’arrel que han acompanyat la diada festiva han estat l’exhibició de talls de fusta a càrrec de l’escultor garrotxí Kiku Pujol; una cercavila i el ball de l’Esparver i la Coralí, els gegants del municipi que representen dos dels personatges de la novel·la garrotxina La Punyalada de Marià Vayreda; així com balls de les colles bastoneres Picadits de Vilassar de Mar i Cop de Garrot de Berga. Però també s’ha aprofitat per parlar del procés independentista amb la tertúlia titulada Independència per canviar-ho tot.