Més de mig miler de cantaires garrotxins interpreten ‘Rambla Llibertat’ al ‘Cantània 2014’

Cantània torna a Olot per sisè any consecutiu amb més de mig miler de cantaires per oferir l’obra Rambla Llibertat, un espectacle escrit per Marc Rosich i Albert Carbonell. L’amenaça de la pluja obliga a traslladar el concert de la plaça de Braus al pavelló d’esports.

Figueres, Vic, Valladolid, Sevilla, Coburg, Koblenz i ara Olot són algunes de les ciutats on té lloc Cantània. Fins a un total de 37.253 alumnes de 973 escoles de Primària d’arreu interpreten Rambla Llibertat per tot Catalunya, l’Estat espanyol i Alemanya. És un espectacle amb 25 anys d’història que arriba a Olot per sisena vegada, amb la participació de 500 nens i nenes dels centres Malagrida, Escola Pia, Escola Llar, Cor de Maria, Sant Roc, Volcà Bisaroques, Petit Plançó, Pla de Dalt i Morrot, d’Olot. Però també les escoles Rocalba de Sant Feliu de Pallerols, la Castanyer de Sant Joan les Fonts, la Bòbila i la Verntallat de les Preses, LLuís Castells de Riudaura, ZER LLierca i Joan Maragall de Santa Pau.

La Maria Santallusia i en Germán de la Riva són els encarregats de portar l’obra a l’escenari. Ella, com a periodista que busca un bon reportatge d’investigació i ell, com a càmera que fa obrir els ulls a la reportera sobre l’extensió de la paraula llibertat. Els nens també es converteixen en protagonistes de la història, que porten treballant des de l’ocubre de l’any passat.

L’espectacle, que en principi s’havia de representar a la plaça de Braus, va canviar d’ubicació en l’últim moment pel temor a la pluja. Però, el nou escenari del pavelló d’esports no va malmetre la festa i el resultat va ser tan extraordinari i únic com tot l’alumnat, professorat i públic s’ho havia imaginat.