Olot serà la seu catalana 2014 de la Diada de la Puntaire el proper 8 de juny

La Garrotxa gaudeix d’una gran tradició puntaire, poblacions com Sant Jaume de Llierca o Sant Joan les Fonts, organitzen trobades cada any, però no és tan habitual fer aquestes trobades a la ciutat d’Olot.Es per això que el dia 8 de juny serà un dia especial per la ciutat.

Olot prendrà el relleu de Barcelona i es convertirà en la seu de la Diada de la Puntaire de Catalunya aquest any 2014. Des de l’inici, que Omnimun Garrotxa s’ha implicat en l’organització d’aquest Diada, ja que considera que és una tradició tèxtil que forma part de la nostra cultura.

La candidatura d’Olot va ser escollida fa unes setmanes d’entre altres ciutats catalanes que hi optaven. La trobada, el segon cap de setmana de juny, acollirà a més de 2.000 persones, hi haurà puntaires d’arreu del país, de la resta de l’Estat Espanyol i també procedents de França o Bèlgica.

Les activitats en aquesta diada són diverses, des de una cercavila de timbalers pel centre de la ciutat que començarà a les 12, fins a un mercat artesanal amb productes garrotxins o un taller de tast de puntes per a homes, dones, petits i grans.

Es farà coincidir aquesta diada amb l’intent de realitzar un ‘record guiness’ presentant la punta més gran del món. Fins a dia d’avui, no s’ha fet cap record semblant abans.

Com que es tracta que sigui un dia festiu, els museus de la ciutat estarà obert al públic fins a les 14h del migdia, i s’oferirà l’oportunitat de fer dues visites guiades gratuïtes, la de l’Olot Modernista i la visita al Volcà Montsacopa. A l’hora també s’han sumat a la Diada els restaurants de la ciutat que oferiran un menú especial

L’any que ve, serà el torn de Terrassa, com a diada puntaire 2015, per a ocupar el lloc que aquest any té l’honor de celebrar Olot. Per més informació de les activitats que es faran quest dia i dels horaris concrets, visuiteu el web agendaolot.cat

Deixa un comentari