Josep Rull, secretari d’Organització de CDC: “La no acceptació d’un estat independent català a la Unió Europea no frenaria la voluntat del poble de Catalunya”

Un dia després de la seva participació a l’acte electoral de CiU a Olot, el secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha estat a Les Notícies d’Olot Televisió per parlar de les eleccions al Parlament Europeu. Rull ha afirmat de forma contundent que una hipotètica no acceptació de Catalunya dins la Unió Europea no frenaria les aspiracions del poble de Catalunya si aquest vota majoritàriament per la independència a la consulta del 9 de novembre. “La voluntat de Catalunya no pot ser condicionada a cap altra raó que el mateix poble de Catalunya”, ha afirmat amb contindència el secretari d’Organització de CDC.

Malgrat aquesta afirmació, Rull ha demanat als catalans que siguin realistes i comprenguin que la independència no es pot declarar el dia després de la consulta. El representant de CiU ha dit que, a l’igual que Escòcia, a Catalunya li caldrà un temps per negociar l’entrada a la Unió Europea i el reconeixement de la comunitat internacional. Rull ha afirmat, però, que aquets temps no excedirà l’any i mig després que els ciutadans catalans votin majoritàriament per la independència.

Josep Rull creu que els candidats d’Unió Democràtica, que formaran part del Partit Popular Europeu (PPE), seran claus per influir en el grup de la Comissió Europea, i ha recordat que el posicionament més contundent a favor del procés català ha procedit del president de Letònia, que forma part del PPE. En tot cas, Rull ha declarat que CDC i UDC votaran exactament el mateix a la Unió Europea pel que fa al dret a decidir.

Per tot això, el secretari d’Organització de CDC creu que la Unió Europea acceptarà ràpidament una Catalunya independent. De no ser així, no obstant, Rull ha afirmat amb rotunditat que Catalunya mai no sortirà del Mercat Comú de l’Espai Econòmic Europeu.

Josep Rull ha finalitzat l’entrevista a Les Notícies d’Olot Televisió demanant el vot a CiU per reforçar el lideratge d’Artur Mas i de CiU en el procés de Catalunya, de cares a poder recollir la confiança dels dirigents internacionals, tant a Europa com a la comunitat internacional.

Deixa un comentari