La Fundació Kreas impulsa un cicle de grau superior dual per al sector carni que començarà a Olot amb vint places a partir del curs vinent

Olot oferirà el curs vinent el primer cicle de grau superior de formació professional dual especialitzat en el sector carni. Això és possible gràcies a la Fundació Kreas, que ha estat impulsada per la Universitat de Vic, la Federació Catalana d’Indústries Càrnies i l‘Ajuntament d’Olot. L’experiència arrenca amb vint places per a alumnes que convinaran una part teòrica amb una a les empreses de forma remunerada. L’objectiu de la iniciativa és professionalitzar el sector de la carn. És la primera vegada que es crea un cicle de grau superior dual per a un sector industrial.

La Fundació Kreas uneix les sinèrgies del món universitari i el del sector empresarial de la carn per tal d’impulsar una oferta formativa que ajudi a professionalitzar el sector. Ahir es va presentar la concreció d’aquests mesos de treball. Olot oferirà el curs vinent el primer cicle de grau superior dual especialitzat en el sector carni. Els estudis s’impartiran a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i està previst que els alumnes facin part de les classes en anglès. El curs durarà 2.000 hores i es farà en dos anys seguint el sistema dual, que comporta fer part de la formació a l’empresa i de forma remunerada, mitjançant una beca o un contracte professional. La Fundació Kreas ja té una vintena d’empreses agroalimentàries interessades en acollir alumes.

El projecte compta amb la implicació de la patronal de la carn, la Federació Catalana d’Indústries Càrnies, que aplega 180 empreses del sector. L’agroalimentari és el quart sector industrial més potent de Catalunya (per davant de les farmacèutiques), dóna feina a 29.00 treballadors, representa un 21% del PIB industrial i una facturació anual que supera els 8.000 MEUR. El projecte també compta amb la participació de la Universitat de Vic.

Un alumne que comenci a cursar estudis de grau especialitzats en la indústria càrnia podrà accedir a la universitat i, fins i tot, a alguns postgraus o doctorats específics del sector. Montaña també ha ressaltat que el projecte té un caire internacional, ja que algunes matèries es faran en anglès.

El curs vinent també arrenquen estudis de grau mitjà especialitzats en el sector carni a l‘institut La Garrotxa. Des de la Fundació Kreas també s’han posat en marxa els certificats de professionalització que concedeix el Departament d’Empresa i Ocupació. Es tracta de diplomes que es donen a treballadors que volen millorar la seva qualificació, fent formació a la mateixa empresa. La Fundació Kreas n’ofereix quatre de diferents nivells, per a aproximadament una quinzena de treballadors cadascun.

x