La vespa asiàtica s’expandeix per tot Girona, ja es va trobar el primer vesper de la temporada a Canet d’Adri la setmana passada

Els nius de la vespa asiàtica s’expandeixen a les comarques de Girona. El primer niu primari s’ha trobat a Canet d’Adri. Els Agents Rurals preveuen que tindrà una ràpida expansió. Apicultors i Agents han instal·lat un camp de proves a Tortellà per veure quina substància pot atraure les vespes més efectivament fins a les trampes. A l’agost serà quan les reines hauran criat les obreres i quan representaran un perill per a la vespa autòctona.

A Tortellà hi ha una estació de control de vespa velutina que Agents Rurals i els Apicultors tenen instal·lada. És una de les 5 estacions que s’han creat a la provincia Girona. Cada un d’aquests envasos té un líquid diferent que atrau a les vespes. Cada setmana, es comprova i se’n fa un seguiment. Amb aquestes estacions de control, s’ha comprovat que la vespa asiàtica s’ha expandit a totes les comarques de Girona.

A part d’aquestes estacions de control, durant el mes d’abril, es van posar un 200 trampes per tot el gironès per tal d’evitar l’expansió d’aquesta vespa invasora que ara comença la seva activitat.

Com que s’en té coneixença des aquí Catalunya, des de fa poc, els Agents Rurals, no tenen un pla establert d’actuació i han d’aprendre dels Agents del País Basc, que fa més anys que hi treballen. Al mes d’agost serà quan les reines hauran criat les obreres i quan representaran un perill per a la vespa autóctona, per a les mosques i per les abelles que elaboren la mel, fet que preocupa als apicultors.

Aquesta espècie, no representa un peril per a les persones, són molt semblants a les vespes autòctones, i es diferencien les unes a les altres pel fet de tenir una única franja groga i més ampla a l’abdomen.

 

 

 

 

Deixa un comentari