L’Ajuntament d’Olot i la policia local arriben a un acord per millorar el conveni laboral dels agents

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot i la policia municipal han signat l’acord que tanca el conflicte amb el personal del cos de seguretat. Els agents, doncs, han acceptat les condicions laborals proposades pel Govern municipal, entre les quals es troba la distribució d’horaris, vacances i dies festius.

A principis del 2013, els agents de la policia municipal d’Olot va protagonitzar un seguit de protestes explícites contra l’Ajuntament de la ciutat, basades en concentracions a les portes de l’edifici consistorial i presència als plens de l’Ajuntament. El personal de la policia protestava perquè consideraven que no es respectava el seu conveni laboral, sobretot en relació a la distribució que es feia d’horaris, vacances i dies festius. Les negociacions amb l’equip de govern municipal, la gerència de l’Ajuntament i els sindicats asseguts a la taula de negociació, finalment han arribat a una entesa i s’ha pogut signar un acord que ve a millorar el conveni laboral del personal de la policia, i que, segons l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, permet tancar el conflicte.

Representants del comitè de la policia municipal van informar ahir a la tarda a la plantilla dels detalls del l’acord. De la seva banda, avui l’equip de Govern municipal ha portat l’acord a la junta de portaveus amb la intenció de traslladar-lo al ple de l’Ajuntament d’aquest mes de maig.