L’escriptor Matthew Tree ofereix el punt de vista estranger del procés sobiranista

L‘Orfeó Popular Olotí va acollir ahir la xerrada Catalunya, el país ocult d’Europa, el resultat de les conclusions de l’escriptor Matthew Tree sobre el procés sobiranista català, vist des de l’estranger.

L’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa va convidar ahir a l’Orfeó Popular Olotí l’escriptor anglès Matthew Tree per realitzar una xerrada sobre la visió que es té de Catalunya a l’estranger, sota el nom Catalunya, el país ocult d’Europa. Tree és conegut per les nombroses col·laboracions en mitjans de comunicació catalans, com TV3, El País, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, RAC 1 o Catalunya Ràdio, però sobretot per les seves publicacions en català, les darreres de les quals tracten el procés sobiranista, i el canvi de mentalitat dels països estrangers a l’hora d’informar sobre aquest.

L’escriptor va aconseguir emplenar gairebé la totalitat de la sala, amb reflexions sobre quin és el camí que ha de seguir Catalunya per arribar a fer la consulta del 9 de novembre.

No és la primera vegada que Tree ve a Olot. Ja havia estat abans a la ciutat, durant l’elaboració d’un dels seus llibres: CAT, un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix, el resultat de 30 dies de viatge de l’autor per terres catalanes.

x