Besalú vol consolidar la seva fira de formatges i cerveses d’elaboració pròpia

El formatge i la cervesa. Dos productes que elaborats de manera artesanal prenen una forma i un sabor immillorables. Sota aquesta premissa es sustenta el Degusta Besalú, una fira que aquest cap de setmana compleix el seu segon any de vida, però que ja demana ser consolidada.

Degusta Besalú és el nom que porta la fira de formatges i cerveses artesanes de tota la província que es celebra a la plaça Major besaluenca. El caràcter d’elaboració pròpia és la major singularitat dels productes de la fira, un cita que Besalú vol consolidar de cara a l’any vinent, donada la bona rebuda de les dues primeres edicions.

Aquest any s’han venut prop de 100 tiquets, tot i que encara falta comptar els de demà. En la compra de cada tiquet, de 9 euros, el visitant té l’oportunitat de fer cinc tastets, més una copa de vi i un llonguet amb fruits secs, cortesia dels flequers del poble, que enguany es sumen a la iniciativa per les seves afinitats amb el tarannà d’aquesta.

També cal destacar la conferència a càrrec de l’empresari cerveser Steve Huxley, autor del llibre La cerveza. Poesia líquida. Un manual para cervesiáfilos. No és la primera vegada que l’anglès visita Besalú, però sí la primera que revela el secret vital per a l’elaboració d’una bona cervesa.

Per a les grans famílies, la fira també ofereix als més petits la possibilitat de participar en tallers d’elaboració dels productes estrella, la cervesa i el formatge.

x