La Vall de Bianya celebra la seva festa Major amb les tradicionals fesolada i sembrada de confits i alguna novetat

Avui la Vall de Bianya dóna per acabada la seva festa major, que va donar el tret de sortida el divendres amb la fesolada popular amb uns 300 comensals i acaba amb la tradicional sembrada de confits davant de Santa Margarida, acompanyats del gegant Farrus Tremendus i el cabeçuts.

La Vall de Bianya està de festa major. Els actes van arrencar el divendres amb la fesolada popular que va tenir lloc al Centre Cívic de Llocalou i que va aconseguir reunir prop de 300 persones, una dada semblant a la dels altres anys.

El sopar va anar precedit d’una videoconferència amb el bianyec Adrià Homs i el seu company Leevi que viatgen arreu del món des del febrer, amb el projecte ‘La volta a la terra’. I amb la panxa ja plena, va tenir lloc l’actuació del mag Nani i l’elecció de la pubilla i l’hereu de la Vall de Bianya d’enguany.

L’església Santa Margarida de Bianya també es va convertir en l’epicentre de la festa major del diumenge amb la tradicional sembrada de confits i caramels. Després d’una missa solemne, els pabordes Joan Canal i Joan Josep Falguera i les pabordesses Laia Herrero i Sandra Clapera van donar pas al llançament dels 80 quilos de llavors i dolços, acompanyats per la Colla Gegantera de Bianya, el seu gegant Farrus Tremendus i els cabeçuts Sidru i Margarida.

A la tarda, les sardanes interpretades per la cobla-orquestra La Rosaleda i el posterior concert al Centre Cívic, van posar el punt i final a la Festa Major de la Vall de Bianya.

 

x