El president de la UE Olot, Joan Agustí, l’arquitecte Xevi Bayona i la cantautora Jéssica Mellado són els finalistes al Premi Garrotxí de l’Any

El president de la Unió Esportiva Olot, Joan Agustí, l’arquitecte Xevi Bayona i la cantautora Jéssica Mellado són els finalistes al Premi Garrotxí de l’Any. La novena edició dels guardons se celebrarà el proper divendres 6 de juny i serà presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El Centre d’Iniciatives Turístiques ha donat a conèixer els finalistes que opten al Premi Garrotxí de l’Any pels mèrits aconseguits durant el 2013. Un d’ells és el president de la Unió Esportiva Olot, Joan Agustí. L’any 2013, el club que encapçala va aconseguir la fita històrica de pujar a Segona Divisió B, categoria en la qual s’ha mantingut aquesta temporada. En cinc temporades, el primer equip de l’Olot va pujar quatre categories, de primera regional a Segona B. L’èxit de la Unió Esportiva Olot ha fet augmentar notablment el nombre de socis del club i els aficionats a l’estadi municipal.

Un altre finalista és l’arquitecte Xevi Bayona. El 2013 va guanyar el concurs europeu Chabging Tracks com a representant de Catalunya, i va rebre el premi FAD d’intervencions efímeres amb el projecte Factoria i magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats, de Barcelona. Treballa a cavall de l’arquitectura, l’art, la fotografia i les noves tecnologies.

També és finalista al Premi Garrotxí de l’any Jéssica Mellado. L’any 2013 va enregitrar el seu segon disc, Gotas de agua. Inclou onze temes de pop-rock compostos per ella mateixa. El treball ha estat gravat, mesclat i masteritzat als estudis Musiclan de Figueres, i l’ha consolidada musicalment, convertint-la en una de les joves creadores més singulars a la Garrotxa.

La novena edició de La Nit del Garrotxí de l’Any, en què es lliuraran els Premis Garrotxí de l’Any, se celebrarà el proper divendres 6 de juny i serà presidida per Santi Vila, Conseller de Territori i Sostenibilitat. Com en les edicions anteriors, també s’entregaran els premis a la Millor Iniciativa Empresarial, Millor Iniciativa Social, Millor Iniciativa Promocional i a la Trajectòria Personal. Al final de la nit, tindrà lloc un nou homenatge que, aquest any, el CIT d’Olot tributarà a la Coral Croscat, en el 40è aniversari de la seva fundació. La Nit del Garrotxí de l’Any serà conduïda pel periodista Josep Puigbó i es preveu que hi assisteixin més de 300 persones.

x