ERC demana el vot per a les forces sobiranistes a les eleccions europees per enfortir el procés

Esquerra Republicana de Catalunya concentra els seus esforços en aconseguir una gran participació en les eleccions al Parlament Europeu i fer avançar el procés. Més que demanar el vot per a la seva formació, demana un vot inequívocament sobiranista per demostrar la intenció de Catalunya de convertir-se en un nou estat d’Europa.

En l’últim acte electoral organitzat per Esquerra Republicana a la Garrotxa, el diputat del Parlament de Catalunya Pere Bosch, que és historiador, ha començat el seu parlament parlant d’històrics boicots de Madrid a Catalunya així com d’altres intents d’anul·lar la lliure expressió dels catalans. L’objectiu era demostrar que qualsevol voluntat de diàleg o proposta de terceres vies per part de l’Estat ha estat majoritàriament infructuosa. Esquerra és conscient que una alta participació de signe sobiranista a les eleccions del 25 de maig reforçarà el procés a la vista de la Unió Europea. És per això que, més que el vot per a la formació, aquests dies demanen el vot per a les forces que aposten pel dret a decidir. Els diputats d’Esquerra, tot i així, reconeixen diferències entre el seu i la resta de partits que defensen el dret a decidir.