ERC denuncia les propostes “barates” que els alcaldes han anunciat de forma unilateral sobre les variants d’Olot i de les Preses i exigeixen consens al territori

Els grups municipals d’Esquerra Republicana d’Olot i la Vall d’en Bas critiquen els anuncis unilaterals que els alcaldes i el conseller de Terriori Santi Vila han fet sobre la Variant de les Preses i el tram de la Variant d’Olot que ha d’impulsar el ministeri de foment. Expressen sorpresa i consternació per assabentar-se per la premsa d’aquestes alternatives més econòmiques. Demanen solucions a través del consens, amb l’oposició i la ciutadania, i alerten del risc d’acceptar opcions de variants barates.

Sorpresa i malestar. Aquests són els adjectius que els grups municipals d’Esquerra a Olot i la Vall d’en Bas dediquen als anuncis que han fet els alcaldes de Convergència i Unió sobre les noves opcions per a la Variant de les Preses i per al tram de la Variant d’Olot que ha d’impulsar el Ministeri de Foment. Per a la Variant de les Preses, la Generalitat i els alcaldes han acordat que la via passi en superfície per la Vall d’en Bas i resseguint el riu Fluvià. Esquerra demana a l’alcalde perquè ha canviat d’opinió, on es troba el diàleg que ha promès amb els veïns, així com el consens adquirit amb el territori el 2007.

Esquerra creu que l’opció anunciada en superfície i seguint el riu Fluvià és la que representa un major impacte paisatgístic i mediambiental, i que contradiu les aspiracions turístiques de la Vall d’en Bas. Pel que fa al tram de la Variant d’Olot a l’entorn de l’Hostal del Sol, el Ministeri de Foment descarta fer un túnel per darrere de l’Hostal del Sol, com havien acordat els grups municipals. Foment proposa ara fer passar una autovia en superfície pel pla de Llunes amb un viaducte sobre el Riudaura.

Esquerra no creu que l’aposta del ministeri de Foment respongui a una qüestió econòmica, sinó política. El portaveu Pere Gómez exigeix que s’informi als grups municipals d’aquesta nova opció, i alerta del risc de fer la carretera a qualsevol preu. Esquerra diu ser conscient del gran volum de trànsit que passa pel vial Sant Jordi, però recorda que s’havien estudiat altres opcions mentre no arriba una proposta de variant convincent, com per exemple, enllaçar la variant d’Olot a la sortida de la serra de Sant Valentí amb l’avinguda dels Països Catalans, estalviar-se el pas per l’Hostal del Sol i fer passar el trànsit pel polígon del Morrot-Pla de Baix.