Roben tres imatges de capelletes particulars d’Olot i es creu que els lladres les volen vendre al mercat negre

Les figures de les capelletes situades en façanes particulars de diverses cases d’Olot estan sent objecte de robatoris. Entre dijous i diumenge de la setmana passada, es van veure afectades tres imatges situades en aquests espais.

La policia municipal d’Olot creu que els lladres les volen vendre en el mercat negre, tot i l’escàs valor de les marededéus robades, al ser fetes de guix en una època posterior a la Guerra Civil espanyola.

A Olot els lladres tenen en el seu punt de mira uns objectes que acostumen a passar desapercebuts als ulls dels ciutadans. Són les imatges que habiten en les capelletes que hi ha repartides a les façanes de la capital garrotxina. En concret, des de dijous passat han desaparegut tres d’aquestes figures. Es tracta de dues marededéus de guix situades en una capelleta del carrer Proa d’Olot i en una fornícula del carrer Santa Magdalena, així com un Sant Antoni tallat en fusta que es trobava al carrer Fluvià. Tret d’aquesta darrera imatge, les altres dues no tenen un excessiu valor econòmic al ser figures fetes amb guix després de la Guerra Civil.

Per la seva banda, els olotins es mostren sorpresos davant aquests casos de robatori. La Policia Municipal demana que els propietaris de les capelletes i els olotins en general estiguin atents als robatoris d’imatges que poden tenir lloc a la ciutat, i que avisin davant qualsevol anomalia.

x