Telefónica començarà el desplegament de la fibra òptica a Olot al mes de juny i preveu haver cobert el 80% dels habitatges al novembre

Al novembre, el 80% de les llars d’Olot podran contractar el servei de Fibra òptica. És el que preveu Telefònica, la companyia encarregada d’instal·lar la Xarxa. La Fibra òptica als habitatges d’Olot és qüestió de mig any.

Telefònica ja treballa en el desplegament de la fibra òptica a les llars d’Olot. Actualment, està revisant els diferents edificis de la ciutat per veure les possibilitats de la implantació de la nova tecnologia. Al juny, començarà la instal·lació de la xarxa, que s’allargarà cinc mesos i que està dividida en tres fases. La primera consistirà en l’estesa dels tres cables troncals a la ciutat des de la central de Telefònica a Olot, ubicada al passeig de Barcelona. La segona fase d’implantació consistirà en estendre cable fins a les diferents illes de cases d’Olot. Quan el cable arribi fins als habitatges, Telefònica informarà als veïns que ja compten amb la tecnologia al seu edifici. Serà llavors quan els ciutadans podran contractar el servei. La companyia assegura que els preus no variaran gaire respecte de l’ADSL. Al novembre, la companyia espera fer arribar la fibra al 80% dels habitatges olotins. Oferirà un màxim de 100 megas, quan ara, l’ADSL, n’ofereix un màxim de 10.