La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya reconeixen el projecte ‘Ull, Canvi i acció’ de l’Institut la Garrotxa a la jornada ‘Debats d’Educació en Acció’

El projecte audiovisual de l’Institut la Garrotxa ‘Ull, Canvi i acció’ no para de rebre reconeixements. Recentment, ha estat una de les nou experiències educatives seleccionades per un jurat expert a la jornada anomenada ‘Debats d’Educació en Acció. Col·laborar per a innovar’, organitzada per la UOC i la Fundació Jaume Bofill.

En el projecte ‘Ull, Canvi i acció’, els alumnes de l’Institut la Garrotxa d’Olot han gravat una sèrie de documentals al país natal de companys de classe d’origen estranger. L’últim va ser enregistrat a la Xina. L’objectiu principal d’aquesta experiència era la d’utilitzar el llenguatge audiovisual, que als alumnes els hi és proper i engrescador, com una eina didàctica que els permeti promoure el coneixement d’altres realitats culturals i socials, així com el fet migratori. A la vegada, la tècnica audiovisual permet crear agents multiplicadors en la convivència i la tolerància, fomentant valors com l’amistat, la ruptura de prejudicis, l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat. Els alumnes i professors responsables del projecte van ser al MACBA el passat 13 de maig per a presentar-lo a la jornada Debats en Acció.

x