Més de 100 figures de faràndula participaran a la celebració dels 125 anys dels gegants d’Olot i la Vila Gegantera 2014

El proper cap de setmana, del 31 de maig a l’1 de juny, Olot celebrarà els 125 anys dels gegants nous. La ciutat ha volgut celebrar l’aniversari com mereixen les seves figures més estimades. És per això que aquell cap de setmana, serà la Vila gegantera del 2014. Gegants, gegantons, bestiari, cabeçuts i cavallets de totes les comarques de Girona participaran a la festa. Han confirmat la seva assistència més d’un centenar de figures.

El 125è aniversari dels gegants nous d’Olot serà una festa a l’altura de les figures més estimades pels ciutadans. Amb motiu de l’efemèride, l’Ajuntament d’Olot va demanar ser la Vila Gegantera 2014, i la Coordinadora de Colles geganteres de les Comarques de Girona li ho ha concedit. La festa començarà dissabte 31 de maig a les cinc de la tarda davant de l’Ajuntament d’Olot. Allà es pronunciarà el pregó de la Vila Gegantera a càrrec de lluís Puig, Director general de Cultura Popular de la Generalitat. Després, començarà una cercavila dedicada ales elements més petits de la faràndula.

La cercavila tindrà sortida i arribada al Firalet, amb parada a la plaça Major per batejar una nova figura de la faràndula d’Olot, la Fada Grida de l’escola Malagrida. Els actes de dissabte finalitzaran amb un sopar geganter, amb el Clam dels Almogàvers com a Amfitrió. Diumenge 1 de juny, el Porc i el Xai de l’AOAPIX seran els amfitrions de l’esmorzar gegant al passeig de la Muralla. La ciutat agraeix a aquestes dues colles el paper que han tingut en possibilitar que Olot sigui Vila Gegantera. A dos quarts d’11 del matí de diumenge començarà la cercavila de gegants i gegantesses de les comarques gironines. La cercavila arribarà fins al Firal, on començarà el Ball de la Vila Gegantera. En total, més d’un centenar de figures de faràndula de les comarques de Girona participaran d’aquest cap de setmana a Olot. Des de la ciutat, s’agraeix a la coordinadora la confiança per acollir la Vila gegantera del 2014.

x