Alba Sabaté, Rubèn Montañá i Àngels Marzo, Premis Literaris Ciutat d’Olot 2013

La capital de la Garrotxa va donar a conèixer al juny de l’any passat els tres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Olot. Aquest dissabte els tres mereixedors del guardó olotí, Alba Sabaté, Rubèn Montañá i Àngels Marzo, han presentat les seves obres acompanyats dels seus editors.

El Premi Literari Ciutat d’Olot de novel·la se’l va emportar la professora de literatura Alba Sabaté, per Aniversari, Premi Marian Vayreda 2013. No és la primera vegada que Sabaté escriu un llibre, és autora de La frontera de la llum (1994), Paradisos d’aigua (2005) i Cançó de setembre (2012).

El Premi de Novel·la Juvenil va ser per Atac llimac de Rubèn Montañá, llicenciat en Arts Gràfiques i Disseny i en Art Dramàtic, autor de La nena de l’arbre (Premi Josep Maria Folch i Torres 2013) i algunes versions teatrals com La casa sota la sorra, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya.

Per últim, Àngels Marzo, autora de Buscant quios, amb pròleg de Jordi Pàmias, va ser el Premi de Poesia Joan Teixidor 2013. Marzo, ja reconeguda anteriorment pels poemaris Les grues i Saba Bruta, amb el Premi de poesia Les Talúries (2009) i el Premi de Poesia Màrius Torres, respectivament, no va poder assistir a l’acte per problemes de salut.

També van acompanyar als autors els representants de les tres editorials, Empúries, Llibres del Segle i Viena Edicions, que van publicar els seus escrits com a part del premi Ciutat d’Olot.

La presentació va finalitzar amb una copa de cava per celebrar l’èxit dels tres escriptors.

Deixa un comentari