La Caritat d’Olot celebra 100 anys de la seva creació

Fa 100 anys de la creació de La Caritat d’Olot, una associació que ha anat creixent amb el pas del temps, fins a consolidar-se com un centre de referència d’ajuda als més desvalguts de la societat garrotxina. Amb motiu de l’efemèride l’historiador Joan Barnadas recull tota la trajectòria de l’institució en una obra escrita.

La Caritat compleix 100 anys de la seva fundació. És una associació sense ànim de lucre que va néixer al 1914 amb la intenció d’ajudar als membres més desemparats de la societat garrotxina, però que ha anat evolucionant fins a convertir-se en una residència dedicada sobretot a les persones grans. Per celebrar l’efemèride, garrotxins de tots els indrets de la comarca i de totes les vinculacions amb l’entitat van concentrar-se al  pati de l’Hospici d’Olot.

L’historiador, científic i polític vocacional Joan Barnadas ha estat l’encarregat de recopilar la història de l’institució en un llibre.

La Caritat es va constituir com a fundació el juliol de 2010 per millorar-ne la gestió i, des de llavors, una sèrie de millores continuades li ha permès assolir la norma ISO de qualitat i al juny del 2011 l‘Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) va inscriure la Fundació La Caritat i la va autoritzar a realitzar el servei d’ajuda domiciliària que fins aleshores gestionava l’Associació La Caritat.