La policia municipal retira l’urna del Multireferèndum a Olot per ordre de la Junta Electoral Central

Ahir a Olot, com en d’altres municipis de Catalunya, les aspiracions del Multireferèndum de consultar qüestions que poden interessar als ciutadans paral·lelament a les eleccions europees van veure’s truncades a primera hora de la tarda. Recordem que dies enrere el Tribunal Constitucional havia ratificat la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir el Multireferèndum. Davant la negativa dels impulsors locals de desmuntar la taula de votació, la policia municipal va requisar l’urna a un quart de tres de la tarda. Fins llavors havien dipositat la butlleta més de 200 persones.

Els impulsors de la iniciativa defensaven que la Junta Electoral de Girona els havia permès la constitució de la taula amb anterioritat a la prohibició per la Junta Electoral Central i el tribunal Constitucional. El primer avís el van rebre a 2/4 d’1 del migdia. La Policia Municipal primer i els Mossos d’Esquadra després, identificaven els membres de la taula i aixecaven les respectives actes. Poc menys de dues hores després, tornaven a aparèixer per emportar-se l’urna. Els organitzadors destaquen el tracte cordial rebut per part de la policia però alerten de les conseqüències de la retirada de l’urna.

Des de les 9 del matí i fins 1/4 de 3 de la tarda, la taula del Multireferèndum d’Olot havia recollit una bona participació de persones, entre elles, càrrecs electes, que van voler opinar sobre qüestions com l’ús de transgènics als camps de cultius catalans o la força de la ciutadania davant les iniciatives legislatives populars, el deute de Catalunya o el control del sector energètic.

A la Garrotxa hi havia una altra taula del Multireferpendum, a Riudaura. La seva taula no va ser desmuntada i van recollir 90 butletes.

Deixa un comentari